in

Omenaprojekti

Mielestäni ainoa universaali kieli on rakkaus. Jos kaikki puhuvat tätä kieltä, maailma muuttuu paratiisiksi. Itse asiassa omenaprojektin yhteenveto ja tarkoitus on tämä lause.

Valitettavasti maailman ihmiset eivät voi olla onnellisia eri syistä ja heillä on stressaava elämäntapa. Käsitteet, kuten hymyily, muiden auttaminen, empatia, kunnioitus ja rakkaus, ovat nykyään hyvin harvinaisia.

Minun ja SKYn (Suomen kulttuurienvälinen yhteisö), jonka jäsen olen, tavoitteena on edistää ympäristön, yhteiskunnan ja ihmiskunnan hyvinvointia. SKY: ssä ja Myintegrationissa (myintegration.fi sivuston kautta) haluamme tuoda ihmisiä eri kulttuureista eri toimintoihin. Tavoitteena on edistää “kestävää kulutusta” ja “asiaankuuluvaa yhteiskuntaa” YK: n kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti.

Sky -jäsenenä olemme jo aloittaneet tällaisen projektin Jyväskylän kaupungissa ja halusin toteuttaa sellaisen projektin omassa kaupungissani Hämeenlinnassa.

Haluan erityisesti ilmaista, että Hämeenlinnan kunnan kaupungin tässä hankkeessa antama tuki oli minulle erittäin tärkeä, kiitän heitä.

 Mietin, millaisia ​​projekteja ja aktiviteetteja voin tehdä kaupungissa, jossa asun. Halusin arvioida Hämeenlinnan mahdollisuuksia. Tiedän, että Suomessa kasvaa paljon omenoita. Ja omenoita on liikaa, varsinkin omakotitalojen puutarhassa. Yritin koota yhteen ne, jotka haluavat jakaa omenansa  puutarhastaan ja ne, jotka haluavat vastaanottaa omenoita.. Projektimme kesti kuukauden. Tämän seurauksena keräsimme omenoita viidestä perheestä ja  jaoimme omenoita 47 perheelle. Keräsimme ja  jaoimme noin 500 kg omenoita. Jotkut perheet tulivat itse hakemaan omenoita. Siellä oli ihmisiä 12 eri kansallisuudesta, jotka  jakoivat ja halusivat omenoita (Suomalaisia, irakilaisia, somalilaisia, turkkilaisia, syyrialaisia, venäläisiä, virolaisia, kiinalaisia, afrikkalaisia, kreikkalaisia, kürdilaisia, afganilaisia)

Tämän seurauksena ihmisten oli erittäin tärkeää kokoontua yhteen, jakaa mitä heillä on, luoda uusia ystävyyssuhteita, kiittää ja hymyillä. Ulkomaalaisten oli erittäin hyvä seurustella ja tavata paikallisia. Suomalaiset perheet, jotka saivat ja antoivat omenoita, olivat myös erittäin tyytyväisiä.

 Erityisesti hankkeeseen osallistuneet suomalaiset perheet, jotka antoivat ja ostivat omenoita, osoittivat suurta kiinnostusta ja tukea. Applen poiminta ja jakelu oli vain yksi syy, tärkeä asia oli, että ihmiset kokoontuivat tämän asian ympärille.

Minua ilahdutti suuresti, että ihmiset tarjosivat toisilleen jotain ilmaiseksi, keskustelivat, tapasivat ja aloittivat vuoropuhelun. Ja minulle oli erittäin tärkeää, että pystyin lisäämään hymyä ihmisten kasvoilla, edes vähän, ja saamaan heidät tuntemaan toistensa auttamisen tärkeyden, ja saavutin tavoitteeni.

Lisäksi tarkoitukseni oli edistää Hämeenlinnan sosiaalista ja kulttuurielämää, kaupunkia, jossa asun, sisällyttää vieraita ihmisiä elämään, tuoda heidät yhteen paikallisten ihmisten kanssa, ja olen erittäin iloinen siitä, että saavutin tavoitteeni. Toivottavasti uudet ystävyyssuhteet jatkuvat. Haluan jatkaa tätä projektia kasvamaan vuosittain.

Maailmassa on jo liikaa negatiivisia tilanteita, ja meidän on tuettava mahdollisimman paljon yhteiskuntaa, jossa elämme. Meidän kaikkien pitäisi pyrkiä yhteiskunnan kehittymiseen ja onnellisuuteen.

 Meidän on kommunikoitava ympäristömme kanssa ja seurusteltava, jos haluamme olla onnellisia.

Jos yhteiskunta, jossa elämme, ympäristömme on hyvä ja onnellinen, olemme vain niin onnellisia ja rauhallisia.

Meidän pitäisi hyödyntää ympärillämme olevaa kauneutta ja jakaa  sitä. Meidän ei pidä unohtaa, että  jakaessamme ja tulemme onnellisiksi, kun autamme.

Mustafa BAZU

The blog is first published on www.myintegration.fi